A Gyurcsány-gyed megtette hatását

Pénzcentrum2010. június 30. 11:02

A Magyar Államkincstár közzétette a kincstári nyilvántartásban szereplő gyermekek számát, a Start-számlák számát, valamint a Kincstári- és a Start-számlákon elhelyezett összegeket tartalmazó statisztikáit.

A számokból jól látszik, hogy az év első három hónapjában 7400-8000 gyermek született havonta (tavaly átlagosan havi 8242 születést regisztráltak), ami áprilisban 8448-ra ugrott, majd a szigorítások hatályba lépését követő hónapban 6229-re esett vissza.

Gyes visszaállítás: vannak nyitott kérdések


Életkezdési támogatásra (közismert nevén babakötvény) minden 2005. december 31-e után született magyar állampolgárságú és magyarországi lakóhellyel rendelkező gyermek jogosult, a támogatás gyarapítására szolgáló Start-számlát idén már minden negyedik (27,74%) gyermek szülője nyitott (tavaly csak minden ötödik).

2012-től visszaállhat 3 évre a gyes + adókönnyítés

A Kincstári számlán tartott megtakarítások összege meghaladta az 1,64 milliárd forintot, a Start-számlákra áthelyezett megtakarítások pedig 484 millió forintot tettek ki az év első öt hónapjában.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Családi pótlék: 50 igazolatlan után ugrik a pénz

Címkék: