Figyelem, így változik a freemail!

Pénzcentrum2010. június 16. 12:02

Június elején két fejlesztést hajtottak végre Magyarország legnagyobb ingyenes levelezőrendszerén.

Elkészült a freemail gyengénlátóknak fejlesztett verziója. A már használható web-felület fejlesztése a nemzetközileg elfogadott Web Akadálymentesítési Útmutató 2.0 (WCAG 2.0) alapján készült, és a JAWS elnevezésű képernyő-felolvasó szoftver alkalmazásával működik.

Az akadálymentesítéssel párhuzamosan a freemail tárhely kapacitását a korábbi tízszeresére bővítették a fejlesztők. Mostantól minden felhasználó 10 GB nagyságú postafiók felett rendelkezhet. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók akár 300 ezer, átlagos méretű, szöveges elektronikus levelet tárolhatnak, mielőtt egyet is törölniük kellene közülük.

Az ingyenes levelező-szolgáltatás bővített kapacitása még akkor is sok ezer levél tárolására alkalmas, ha azok mindegyike nagyméretű, és több MB-os csatolmányt is tartalmaz.

A 2009 vége óta megújult kezelőfelületet kínáló ingyenes magyar levelezőrendszer jelenleg 3,6 millió aktív postafiókot működtet. A mobil eszközökön is praktikusan használható szolgáltatás ingyen biztosítja a megtízszerezett tárhelyet.

Címkék: