Milliárdos drogfogás - Pótkerék alatt szállították a heroint

Pénzcentrum2010. június 9. 13:32

Óriási csapást mértek az illegális kábítószer kereskedelemre a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai, több mint hetven kilogramm nagy tisztaságú heroint fogtak el Nagylaknál.

A pénzügyőrök a 43. számú főúton tartott közúti ellenőrzés során megállítottak egy bolgár honosságú KIA típusú személygépjárművet. A járműben két szintén bolgár állampolgárságú férfi utazott, akik elmondásuk szerint Bulgáriából a Cseh Köztársaságba tartottak.

Kérésre a gépkocsit vezető férfi a csomagtartót felnyitotta, ahol a pénzügyőrök a pótkerék takarólapját felhajtva úgy látták, hogy a kerék feljebb helyezkedett el, mint egy normál pókerék. A kerék kivétele után egyértelmű jelek, külsérelmi nyomok utaltak arra, hogy rejtekhelyet alakítottak ki a járműben, amelyben ragasztószalaggal áttekert csomagok látszódtak. A szigorított vizsgálat során 139 csomagban összesen 73 kg nagy tisztaságú, több százezer halálos adagra elegendő, heroin került elő.

A vámhatóság az 1 milliárd forint piaci értéket képviselő kábítószer szállítmány és a járművet lefoglalta, a két bolgár férfit őrizetbe vette, ellenük visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetési miatt eljárást indított.

Címkék: