Bicskanyitogató! Erre megy el az adófizetők pénze?!

Pénzcentrum2010. június 9. 13:02

Komoly botrányt okozott Nagy-Britanniában, hogy egy államilag finanszírozott oktatási intézményben olyan tantárgy is helyet kapott a tantervben, amelyben a magassarkú cipőben való helyes járást is oktatják.

A Daily Mail szerint a hat hetes kurzus alapvetően az üzleti megjelenésre készíti fel a fiatal nőket. Az államilag fenntartott londoni South Thames College középiskola pedig 60 fontot (20 ezer forintot) fizet óránként egy tanárnőnek, aki -többek között- a tűsarkú cipő megfelelő használatát oktatja a 16 éves lányoknak.

A tananyag részét képezik még olyan készségfejlesztő képzések is, mint például mozgáskoordináció egy divatbemutatón, vagy a megfelelő cipővásárlás alapelvei. Az iskola vezetőségét máris sokan támadják, mondván, ez a legtriviálisabb tananyag a brit oktatás történelmében.

Fellélegezhet a lottónyertes - Nem felezik a nyereményt - Kattints!

Az elmúlt hónapokban más oktatási intézmények is komoly kritikát kaptak pazarló módszereik miatt. Tavaly ősszel például észak-angliai Derby város önkormányzata luxus-továbbképzést szervezett a helyi iskolaigazgatók számára, összesen 28 ezer fontért, azaz 9,5 millió forintért. Az esemény a környék egyik legelegánsabb szállodájában került megrendezésre. A vezetők egész éjjel az adófizetők számlájára fogyaszthattak (alkoholos italokat is), a luxushotelben pezsgőfürdő, szauna, golfpálya, és baldachinos ágyak szolgálták kényelmüket. A szervezők mindenre gondoltak, még a királyi lakosztályt is lefoglalták.

Címkék: