Rendkívüli tanévzárást kért az államtitkár

Pénzcentrum2010. június 7. 10:32

Rendkívüli tanévzárás elrendelését kéri az árvízzel sújtott borsodi települések jegyzőitől a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára. Természeti katasztrófa esetén a jogszabályok lehetővé teszik, hogy az idő előtti tanévzárás ellenére a tanulók megkaphassák bizonyítványukat. Az elmaradt tananyag pótlásáról a szeptembertől kezdődő új tanévben az iskolák gondoskodnak - írja a MTI.

Hoffmann Rózsa azzal a kéréssel fordul a jegyzőkhöz, hogy "rendkívüli szünet elrendelésével zárják le az idei tanévet azokban az oktatási intézményekben, ahol a tanítás ellehetetlenült, valamint ott, ahol az iskolába járó diákok meghatározó többsége a súlyosan veszélyeztetett településeken él, s az elmúlt napokban családjaikkal otthonaikból kitelepítések elszenvedőivé váltak" - áll közleményében.

Az oktatási államtitkár és munkatársai kapcsolatot tartanak az érintett települések polgármestereivel, a térség országgyűlési képviselőjével és közreműködnek a szakszerű döntések meghozatalában - írták.

Hoffmann Rózsa egyúttal felkérte az Oktatási Hivatal észak-magyarországi regionális igazgatóságának vezetőjét, Ragályiné Hajdú Zsuzsát, hogy munkatársaival haladéktalanul mérjék fel, az intézkedés hány iskolát, hány gyermeket érint.

Címkék: