540 főt bocsát el a Sony Magyarországon

Pénzcentrum2010. június 2. 14:04

A Sony Hungária Kft. ma bejelentette, hogy a Sony Corporation globális üzleti jövedelmezőség- és gyártáshatékonyság-javítási programjának részeként megszünteti a termelést magyarországi gyártóbázisán, Gödöllőn. A vállalat közép- és délkelet-európai kereskedelmi tevékenysége a Sony holdingvállalatán keresztül továbbra is Magyarországon marad.

Az 1996-ban megalapított Sony Hungária Kft. Blu-ray Disc™ lejátszókat és DVD felvevőket gyárt. A vállalat gyártó tevékenysége 2010 decemberének végén szűnik meg és a Sony a gyártást malajziai gyárába, Kuala Lumpurba telepíti át.

A mai bejelentés alkalmával Koichi Nakayama, a gödöllői gyár ügyvezető igazgatója elmondta: "A Sony nagyon nagyra értékeli dolgozói és beszállítói tevékenységét, amellyel hozzájárultak a vállalat eddigi teljesítményéhez. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyártó tevékenységünk leállása során az átmeneti folyamat zökkenőmentességét biztosítsuk", és hozzátette: "Szeretnénk kifejezni köszönetünket Gödöllő önkormányzatának az elmúlt 14 évben a vállalat beruházását támogató hozzáállásáért. A Sony továbbra is szorosan együtt fog működni a helyi munkaügyi központtal, hogy ezúton is segítsen megkönnyíteni magasan képzett dolgozói újbóli elhelyezkedését Gödöllőn vagy a város közelében. Célunk, hogy a dolgozók megfelelő pénzügyi és karrier-tanácsadási (ún. outplacement) támogatásban részesüljenek."

A Pénzcentrum információi szerint a gyárbezárás 540 főt érint, az elbocsátásokra év végén kerül sor.

Címkék: