Idén is készül az APEH a Szigetre

Pénzcentrum2010. május 27. 15:32

Az APEH fő feladatának tekinti az adótudatosság növelését, és ezt a továbbiakban is kiemelt prioritásaként kezeli. Ennek érdekében az adóhivatal a jövő adózóit célzó programokat szervezett, hogy elérhesse őket és beszélhessen velük ezekről a fontos kérdésekről. Az állami adóhatóság idén is megjelenik a térség egyik legrangosabb fesztiváleseményén, a Szigeten.

Mi is az adózás? Miért szükséges adóznunk? Milyen jogai és kötelezettségei vannak az adózónak ma Magyarországon? Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal legújabb kiadványa ezekre a kérdésekre ad választ, és e mellett szeretné a középiskolások ismereteit bővíteni olyan területeken, amelyek mindennapjaik részévé válnak majd az elkövetkezendő időszakban. Ilyenek például a Diákhitel, Start-kártya, elektronikus ügyintézés, diákmunka.

Az új kiadványt az APEH honlapján a Gyerekeknek, fiataloknak oldalon lehet hamarosan "lapozgatni". A füzet erre a linkre kattintva közvetlenül elérhető.

Az APEH már több éve részt vesz Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválján, a Szigeten. Ezen túlmenően második alkalommal szervezett országos vetélkedőt az adózásról a középiskolások számára, és egy külön rovatot indított a fiataloknak a honlapján, ahol a megjelenő kiadványon kívül is sok újdonságot és hasznos információt találnak a 18 év alatti korosztályhoz tartozók is.

Címkék: