Figyelem: sok a tévesen kiállított egészségpénztári számla!

Pénzcentrum2010. május 17. 15:42

Egyre többen és többen használják fel egészségpénztári keretüket különböző gyógyszolgáltatásokra, masszázsra és gyógytornára. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy mindezzel párhuzamosan sokasodik a tévesen kiállított számlák száma is. Időben érdemes a helyes számlázásnak utánanézni, hiszen ezzel megkímélhetjük magunkat a fölösleges bosszankodástól és papírmunkától is.

A jelenleg - adómentesen - elszámolható szolgáltatások közé tartoznak többek között a gyógytorna, gyógymasszázs, fizioterápia. Ezekről azonban tudni kell, hogy csak és kizárólag orvosi javaslattal számolhatóak el, azaz szakorvosi igazolással együtt kell csatolni a kért számlát.

"Az utóbbi időben azt tapasztaltuk, hogy megszaporodtak a helytelenül kitöltött vagy adóköteles szolgáltatásokat (pl. szauna, masszázs) tartalmazó számlák." - mondta el Studniczky Ferenc az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: "Megpróbáljuk a lehető legszélesebb körben tájékoztatni tagjainkat a helyes számlákról, az adómentes- és adóköteles szolgáltatásokról, hogy a jövőben csökkenjen a hibásan vagy orvosi javaslat nélkül beküldött számla - és minél kevesebb kellemetlenség érje tagjainkat az általuk vagy kedvezményezetteik által igénybe vett szolgáltatások elszámolásánál. Ugyanakkor annak kifejezetten örülünk, hogy a pénztártagok körében igen népszerű a számos kedvezményt nyújtó "Gyógyvizek Éve" program, amely során családtagjaikkal együtt kedvezményesen vehetnek igénybe olyan szolgáltatásokat gyógyfürdőkben, gyógyszállodákban, mint például a gyógymasszázs."

További információk a helyes számlakiállításról, a különböző szolgáltatások igénybevételének feltételeiről, az orvosi javaslatról és a Gyógyvizek éve programról a https://www.otpbank.hu/otppenztarak/hu/ep_index.html weboldalon találhatók.

Címkék: