Százhúszezer alkalmi munkavállaló 25 nap alatt

Pénzcentrum2010. május 11. 09:17

Az alkalmi munkavállalás április elsején megváltozott szabályai nem arattak osztatlan sikert a foglalkoztatók körében, azonban még így is sokan élnek a lehetőséggel és kihasználják a rövid távú foglalkoztatás előnyeit.

A 2010. április 1-je és 25-e közötti időszakban összesen 120,4 ezer egyszerűsített foglalkoztatási bejelentést rögzítettek az állami adóhivatalnál, melynek 99,8%-a elektronikusan érkezett az APEH-hoz - írja a Napi Gazdaság mai számában.

Bajban a balatoni büfések: elmaradhat az alkalmi munkák szezonja

Bonyolult és életszerűtlen az egyszerűsített foglalkoztatás

Ehhez képest az újdonságnak számító telefonos bejelentéssel mindössze 129 alkalmi munkavállalót regisztráltak a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központnál. Csupán kevés kritikát kaptak a hivatalok a bejelentési rendszerrel kapcsolatban. Az ügyfeleknek komolyabb problémái csupán a csoportos munkavégzés telefonos bejelentésének hosszadalmasságával voltak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egyszerűsített foglalkoztatás sikerét vagy kudarcát pontosan még nem lehet lemérni. A lap érdeklődésére az összes témával foglalkozó állami szervezet későbbre ígért részletes ágazati foglalkoztatási statisztikákat.

Címkék: