Duplán utalt fizetést a BKV májusban

Pénzcentrum2010. május 10. 08:32

Az Index információi szerint a 12 ezer dolgozó jelentős részének duplán utalta ki a munkabérét a BKV. Azt, hogy pontosan hány emberről van szó, nem tudni, a túlfizetés becslés szerint kétmilliárd forint lehet.

A májusban utalt áprilisi bért számos dolgozójának duplán utalta át a BKV. A közlekedési cég szerint "banki, informatikai hiba" lépett fel. Egyelőre még senki sem tudja pontosan, hány dolgozót érint a probléma, de a 12 ezres létszámból több ezren is lehetnek.

Azok biztos nem érintettek, akik az OTP-nél, a Budapest Banknál vagy az MKB Banknál vezetik számlájukat.

A cég most arra kéri a dolgozókat, hogy akinek a bankszámláján kétszer írták jóvá a fizetését, az szíveskedjen a túlfizetett összeget a BKV bankszámlájára visszautalni, vagy az Akácfa utcai főpénztárba befizetni.

Pontosan nem tudni, mekkora a túlfizetés, de becslés szerint elérheti a kétmilliárd forintot is. Ha a dolgozók nem lesznek könyörületesek a BKV-val, és úgy döntenek, hogy nem utalják vissza a pénzt - ezt egyébként megtehetik -, akkor a közlekedési társaságnak ez jelentős likviditási problémát jelenthet -értesült az Index.

Címkék: