Közigazgatási forradalom - Hétvégén, kp nélkül is őrölnek a malmok

Pénzcentrum2010. május 2. 07:02

A mai naptól kezdődően szombaton vagy vásárnap - akár bankkártya segítségével - is intézhetik az állampolgárok az irataikkal kapcsolatos ügyeiket. Egyelőre még csak az ország egyetlen pontján, a Központi Okmányirodában.

2010. május 2-ától szombaton és vasárnap is várja ügyfeleit a Központi Okmányiroda, és hétköznapokon is meghosszabbított nyitva tartással áll az állampolgárok rendelkezésére. A Budapest, XIII. kerület Visegrádi utca 110-112. szám alatti ügyfélszolgálat hétfőtől péntekig 8:00-tól 18:00 óráig, szombaton és vasárnap 8:00-tól 14:00 óráig tart nyitva. A Központi Okmányirodát a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala működteti.

A kibővített nyitva tartás alatt a személyazonosító igazolványhoz, az útlevélhez, a vezetői engedélyhez, a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványához és a gépjárművekhez kapcsolódó ügyek intézése mellett lehetőség nyílik ügyfélkapu regisztrációra, valamint elérhető az összes okmányt érintő információs szolgáltatás.

Az ügyintézés megkönnyítése és gyorsítása érdekében a készpénz-átutalási megbízáson teljesített illetékfizetés mellett bankkártyás fizetésre is lehetőség van - áll a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának közleményében.

Címkék: