Illegális fémkerskedőt fogtak a vámosok (fotóval)

Pénzcentrum2010. április 20. 12:32

Jelentős változás köszöntött idén január elsején magyarországi fémhulladék-kereskedőkre. A tevékenység engedélyköteles lett, a piac felügyeltét fegyveres testület végzi. Április elsejétől a Vám- és Pénzügyőrség fémes ellenőrizései megszaporodtak.

A Vám- és Pénzügyőrség 2010. április 1 óta fokozottan ellenőrzi az illegális fémkereskedelmi tevékenységet folytatókat. Ennek során a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának munkatársai ellenőriztek egy fémkereskedelmi tevékenységgel foglalkozó telephelyet Pest megyében, ahol fém alkatrészeket, háztartási gépeket, illetve vegyes fémhulladékokat találtak. Az ott tartózkodó magyar férfi a tevékenység végzéséhez szükséges engedélyekkel nem rendelkezett.


A Vám- és Pénzügyőrség a kb. 5 tonna fémhulladékot lefoglalta és eljárást indított a telephely tulajdonosa ellen. A várható bírság több százezer forint is lehet.

A fémtörvény értelmében 2010. január elseje óta fegyveres testület, a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzi a magyarországi fémhulladék-kereskedelmet. A tevékenység egyben engedélyköteles is lett ettől az évtől kezdve, a tevékenységi engedélykérelmeket legkésőbb április 1-jéig kellett benyújtani a vámhatósághoz. Április elseje után már csak azok a cégek kereskedhetnek fémhulladékkal, amelyek érvényes engedéllyel vagy elbírálás alatt lévő engedélykérelemmel rendelkeznek.

Címkék: