Lecsúszott celeb az adóhatóság feketelistáján (+fotó)

Pénzcentrum2010. április 14. 11:02

Közel félmillió dollárral tartozik a kaliforniai adóhatóságnak az egykor a Baywatch című amerikai sorozatban szereplő Pamela Anderson - derül ki a kaliforniai adóhatóság legnagyobb adósokról szóló listájából.


Pamela Anderson

A 250 legnagyobb adótartozást felhalmozó adófizetői listáján tartja számon Kalifornia állam adóhatósága a kanadai születésű, de 2004-ben az amerikai állampolgárságot is megszerző Pamela Andersont. A - leginkább az alakjáról - világszerte ismert sztár összesen 493 144 dollár (napi árfolyamon több mint 96 millió forint) adótartozást halmozott fel. A szőkeség - akárcsak a listán lévő tartozók többsége - a személyi jövedelemadót nem fizette meg rendesen az államnak az elmúlt időszakban.

A kaliforniai adóhatóság idei feketelistájára legalább 290 ezer dolláros hátralékkal lehetett felkerülni, és összesen 47-en halmoztak fel 1 millió dollárnál is nagyobb hátralékot, hat személynek pedig 5 millió dollár feletti adótartozása van. A legnagyobb összeggel elmaradó adós pedig több mint 13 millió dollárral tartozik Kaliforniának.

Nem csak az Egyesült Államokban, hanem idehaza is akadnak hírességek az adóhatóság feketelistáján. Az APEH negyedévente megjelenő, - legalább 180 napon keresztül - 10 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyeket felvonultató feketelistáján az elmúlt időszakban többször is szerepelt Gáspár Győző és felesége valamint a Pa-Dö-Dö egyik énekese, Lang Györgyi.

Kaliforniával ellentétben a magyar közvélemény azonban csak az nagy összegű adótartozást felhalmozók nevét és lakcímét ismerheti meg, a tartozás pontos összegét nem. A legutóbbi, december 31-i állapotot bemutató APEH-listán összesen 2955 magánszemély és egyéni vállalkozó került felsorolásra, akik összesen vélhetően jóval több, mint 30 milliárd forint adótartozással rendelkeznek.

Címkék: