Lázadó IKEA-dolgozók: pánikroham, ájulás!

Pénzcentrum2010. április 12. 04:44

Az elfogadhatatlan munkafeltételek ellen sztrájkoltak az IKEA dolgozói Milánóban, pénteken. A svéd lakberendezési áruházlánc dolgozói -többek között- azt nehezményezték, hogy csak meghatározott időközönként mehetnek ki a mosdóba.

A Reutersnek Massimo Aveni szakszervezeti vezető elmondta: a dolgozók üldözöttnek érzik magukat, mivel az áruház vezetése szerintük szükségtelenül szigorú intézkedéseket vezetett be. Nem lehet például rágógumizni munkaidőben, vagy csak meghatározott időközönként lehet használni a mellékhelyiséget.

A szakszervezet szerint a túlzott szigorúság fölösleges pszichés terheket ró a munkavállalókra, növekszik a pánikrohamok aránya, és egyre gyakrabban el is ájulnak a dolgozók.

Az IKEA tárgyalást kezdeményezett az érdekvédőkkel, a felek várhatóan ma ülnek tárgyalóasztalhoz. Az áruházlánc szerint félreértések sorozata okozta a jelenlegi helyzetet, és -mint mondták- a milánói áruház nincs kivételezett helyzetben, hiszen összes olaszországi üzletükre ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

Címkék: