Új vezérigazgató a K&H Banknál

Pénzcentrum2010. március 31. 09:02

A KBC azt javasolja a K&H igazgatóságának, hogy Hendrik Scheerlinck, a CSOB (a KBC Csoport cseh leányvállalata) jelenlegi pénzügyi és kockázatkezelési vezetője és vezetői bizottsági tagja váltsa Marko Voljè-t a K&H Bank vezérigazgatói székében. Április 29-én Scheerlinck úr a magyarországi tevékenységeket irányító országcsapat vezetését is átveszi.

Marko Voljè, a K&H Bank jelenlegi vezérigazgatója a KBC közép-kelet-európai és oroszországi üzleti egységének vezetőjévé valamint a KBC brüsszeli, központi Vezetői bizottságának tagjává lép elő. Új pozícióját 2010. április 29-én, a KBC Csoport éves közgyűlése után foglalja el.


Hendrik Scheerlinck

Hendrik Scheerlinck a leuven-i egyetemen szerzett jogi diplomát, majd közgazdász végzettséget. A KBC Csoportnak/Kreditbanknak 1984. óta dolgozik: a nemzetközi hitelek osztályán kezdett Brüsszelben, majd különböző pozíciókban dolgozott az Egyesült Államokban (szenior hitel tanácsadó a New York-i fiókban, regionális vezető Atlantában), Tajvanon (a Kredietbank tajpej-i kirendeltségének vezetője), Németországban (a KBC Bank ügyvezető igazgatója), majd 1999-ben a KBC Észak-Amerika ügyvezető igazgatója lett. 2006. második félévében csatlakozott a CSOB-hoz, a Vezetői bizottság tagjaként, illetve pénzügyi és kockázatkezelési vezetőként.

Hendrik Scheerlinck kinevezését a magyar hatóságoknak is jóvá kell hagynia.

Címkék:
kbc bank,