Karbantartás miatt szünetel az APEH szolgáltatása

Pénzcentrum2010. március 24. 06:02

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a honlapján felhívta a figyelmet, hogy a mai nap folyamán az elektronikus bevallási szolgáltatások három órán keresztül nem lesznek elérhetőek.

Karbantartás valamint eszközcsere miatt az APEH eBEV szolgáltatásai március 24-én 17 és 20 óra között nem lesznek elérhetőek. A karbantartás után a szolgáltatás újra zavartalan lesz.

Az elektronikus bevallási szolgáltatásokat az Ügyfélkapun keresztül lehet igénybe venni. A szolgáltatást tehát csak azok a felhasználók tudják használni, akik előzetesen regisztráltak az Ügyfélkapura.

Hogyan lehet az ügyfélkapura regisztrálni?

Az ügyfélkapus regisztrációt az okmányirodák végzik. A regisztráció, és az ügyfélkapu használata ingyenes. Az okmányirodákban előzetesen időpontot lehet igényelni, a regisztráció egy gyakorlott ügyintézővel nem kerül 5 percnél több időbe.

Abban az esetben, ha az okmányirodában csak a bevallási határidők utánra tudnának időpontot biztosítani, érdemes az APEH Ügyfélszolgálati Irodáiban regisztrálni. Utóbbira tavaly ősz óta van lehetőség. Az ügyintézés az APEH-nál is ingyenes és gyors.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A regisztrációhoz az állampolgárnak szüksége van egy személyazonosító okmányra, és egy elektronikus levelezési címre, ahová a rendszer a regisztrációt követően automatikusan elküldi az első belépéshez szükséges kódot, amely a regisztráció napjától számítva 5 napig használható.

Az ügyfélkapus tárhelyet a regisztráltak a www.magyarorszag.hu oldalon keresztül érhetik el. Az első belépés után egy új - csak a felhasználó által ismert - jelszót kell kitalálni. Az új jelszó érvényességi idejét legfeljebb két évre lehet beállítani.

Címkék: