A legjobb háziorvosi praxisokat keresik

Pénzcentrum2010. március 22. 09:32

A háziorvosok és a nővérek társadalmi elismerését, presztízsét szeretné erősíteni az Országos Alapellátási Intézet (OALI), ezért meghirdette "Az év praxisa" pályázatot.

Sokan vannak a háziorvosi praxisban, akik rendkívüli munkát végeznek, anélkül, hogy kirakatban lennének, anélkül, hogy ők lennének a hírek főszereplői. Pedig a 6800 háziorvos kapuőr szerepe nem puszta szlogen, hiszen rajta múlik a beteg sorsa, jó és pontos diagnózisa, hogy időben kerüljön szakorvoshoz, és hogy a megfelelő terápiát kapja - áll a díj alapításának indoklásában.

Az OALI a legjobb háziorvosi praxisok megtalálásához a páciensek segítségét is kéri. A betegek saját történetük beküldésével jelölhetik a háziorvosaikat a díjra.

A pályázat keretében a neves közéleti szereplőkből álló zsűri és a pályázat honlapján, azévpraxisa.hu oldalon leadott a látogatói szavazatok alapján választják ki azt a három orvost és nővért, akinek az OALI odaítéli "Az év praxisa" díjat.

Jelöléseiket, gyógyulásuk történetét levélben az Országos Alapellátási Intézet címére, a 1135 Budapest, Szabolcs utca 33-35-ra lehet postázni, vagy azevpraxisa.hu ajánló oldalán online lehet beküldeni. A betegek és az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek által beküldendő történetek beérkezési határideje: 2010. november 30.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szavazni majd ezután, december 6. és 16.között lehet a díj honlapján. A történeteket 1-től 5-ig terjedő skálán pontozhatják az olvasók. A szavazatok alapján legmagasabb pontszámot elérő három történet orvos- nővér főszereplője kapja "Az év praxisa" díjat.

Címkék: