Legkeresettebb magyar munkahelyek - itt a lista!

Pénzcentrum2010. március 10. 11:32

A legvonzóbb vállalatok felmérés eredményei szerint a közgazdász és műszaki szakos hallgatók az Audinál dolgoznának a legszívesebben. Mindkét csoport a kellemes munkahelyi légkört tartja döntő kritériumnak - írja a HR Portál.

Múlt héten mutatták be az AIESEC Magyarország és a Develor konferenciáján, a legvonzóbb vállalatok felmérés eredményeit. A kutatás során 15 intézmény 4700 közgazdász és műszaki szakos hallgatóját kérték fel, értékeljék a cégeket többek között a vállalati kultúra, a biztonság és a szakmai előrelépés tekintetében.

Mint kiderült, a fiatalok továbbra is vonzó vállalatnál szeretnének dolgozni: a műszaki hallgatók számára fontosabb tényező a hosszú távon biztos állás, mint a közgazdász szakos hallgatók számára, de mindkét csoport egyaránt a kellemes munkahelyi légkört tartja döntő kritériumnak.

A diákok szerint a szakmai gyakorlat, a nyelvtudás és a számítógépes ismeret az, amit a vállalatok elvárnak tőlük, kompetenciák terén pedig a problémamegoldást, a rugalmasságot, a hatékony kommunikációt nevezték meg, mint elvárt tényezőket. A vállalatok ezzel szemben a nyelvismeret mellett a munkatapasztalatot és a szakmai gyakorlatot emelték ki, valamint a tanulmányi versenyen való részvételt, míg kompetenciák közül a strukturált gondolkodást, a rendszerszemléletet és a csapatmunkára való képességet.

A válság ellenére emelkedtek a fiatalok fizetési igényei és még mindig gyors előrejutási lehetőségekben gondolkodnak.

Legnépszerűbb munkakörök

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A közgazdászok főleg a marketingért, a kommunikációért, a PR-ért, valamint az emberi erőforrások és a HR területért rajonganak, míg az IT szolgáltatás, a tanácsadás, a minőségbiztosítás kevésbé jelent számukra perspektívát. A műszaki szakos hallgatók körében a tervezés, a termékfejlesztés, a gyártás a sláger.

Legvonzóbb munkahely

2009-ben mind a műszaki, mind a közgazdász hallgatók körében is az Audi Hungária lett a legvonzóbb munkaadó, köszönhetően a felsőoktatási intézményekkel való kapcsolattartásnak, amit a diákok nagyra értékelnek.

Címkék: