Megérkezett az APEH-lista! Kinek mennyi jutott az adónkból?

Pénzcentrum2010. február 17. 11:17

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette a 2009-es adóévre vonatkozó 1%-os személyi jövedelemadó felajánlások civil kedvezményezettjeinek listáját.

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló (1996. évi CXXVI.) törvény értelmében az APEH ma a honlapján közzétette a jogszabályi feltételeknek megfelelő, ténylegesen támogatásban részesült civil kedvezményezettek neveit.

A felsorolás a szervezetek adószámát, székhelyét, és a 2009. évi állampolgári rendelkezések együttes összegét is tartalmazza, és arról is beszámol, hogy a felajánlott összegről összesen hány adózó rendelkezett. A lista összesen 239 oldal hosszú, és oldalanként nagyjából 92 szervezetet tartalmaz. Ebből következik, hogy összesen közel 22 ezer szervezetnek jutott a 2009-es civil 1%-okból.

A kimutatás a megnevezésük szerinti karakter- és betűrendben tartalmazza az érvényes civil kedvezményezettek adatait. A lista erre a linkre kattintva tekinthető meg pdf formátumban.

Címkék: