Elbocsátás: közel 250 főtől válik meg a Pannon

Pénzcentrum2010. február 12. 10:32

Megközelítőleg 200 saját munkatársat és 50 egyéb, nem pannonos alkalmazottakkal betöltött pozíciót érintő leépítést jelentett be ma a Pannon. A cél a cég személyi költségeinek 1.9 milliárd forinttal történő csökkentésére, amellyel egy időben konzultációkat kezdeményeznek a dolgozókkal - írja a Portfolio.

A Pannon közzétette, hogy ma új javaslatokat terjesztett elő házon belül a cég személyi költségeinek 1.9 milliárd forintos csökkentésére, amellyel egy időben konzultációkat kezdeményez dolgozóival. A javaslat a Pannon 2010-re vonatkozó, 3 milliárdos költségcsökkentési stratégiájának része, amelyről már a minap beszámolt társoldalunk.

A lépés várhatóan megközelítőleg 200 munkatársat és 50 egyéb, nem pannonos alkalmazottakkal betöltött pozíciót érint majd.

Sajtóközleménye szerint az így keletkező megtakarításokat a termék- és szolgáltatás-fejlesztésre fordított befektetések szinten tartására, illetve növelésére fordítja a cég, különös tekintettel a mobil szélessávra és a jövőbeli LTE hálózatokra, valamint arra, hogy az ügyfeleknek elsőrangú ár-érték arányú termékeket nyújthassanak.

Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója kifejtette: "A Pannonnak rugalmasabbá, gyorsabbá és hatékonyabbá kell válnia. Működésünk átalakításával gyorsabban válhatunk hang- és szöveg-alapú szolgáltatásokat nyújtó vállalatból vezető, innovatív mobil hang-, adat- és internet-szolgáltatóvá."

"A költségek csökkentésére, a termelékenység maximalizálására és a befektetéseink hangsúlyának a mobil szélessávra való áthelyezésére irányuló döntésekkel jobban kielégíthetjük ügyfeleink igényeit és nagyobb ütemű, fenntartható növekedést érhetünk el."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"Tudatában vagyunk annak, hogy a döntés nehéz, és körültekintő lépéseket teszünk annak érdekében, hogy közvetlen, mindenkit érintő és nyílt konzultációt folytassunk dolgozóinkkal. Az érintett alkalmazottak olyan végkielégítési csomagot kapnak, amellyel elismerjük a Pannonnál végzett munkájukat. Emellett gondoskodunk arról, hogy outplacement szolgáltatások segítségével megfelelő támogatást kapjanak a munkakereséshez."

A közlemény hangsúlyozza, hogy a világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója, a Telenor Csoport részeként a Pannon továbbra is hosszú távra elkötelezett magyarországi beruházó marad.

Címkék: