Bilincsben a munkaügyis vezetők: nullás igazolásokkal trükköztek

Pénzcentrum2010. február 12. 10:02

Várhatóan még az év első felében vádemelési javaslattal lezárják az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség (OMMF) elnöke és egyik főosztályvezetőjének ügyében indított nyomozást - írja az Index.hu.

A rendőrség még 2008 novemberében vette őrizetbe vette a közép-magyarországi regionális munkavédelmi felügyelőség négy vezető munkatársát, majd Papp István az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke, valamint Cseke Zoltán, a főfelügyelőség törvényességi és ellenőrzési főosztályvezetője következett.

Papp éppen évértékelő sajtótájékoztatójára készült, amikor az Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai irodájában őrizetbe vették, majd bilincsben vezették ki az OMMF székházából.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az OMMF két vezetője ellen a kezdeti hivatali visszaélés vádját hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisításra változtatták.

Egyes cégeknél állítólag felsőbb utasításra nem is ellenőrizhettek, míg mások annak ellenére megkaphatták az EU-s pályázatokhoz szükséges nullás igazolást, hogy előtte súlyos szabálytalanságokat találtak náluk.

Erről szólt volna az évértékelő beszéd: Artista hegesztő az építkezésen! 6,5 milliárdos munkaügyi bírság

Címkék:
évértékelő beszéd,