Érik a pofon? Újabb celeb nem fizet! 1,3 milliárdért ütnek?

Pénzcentrum2010. február 9. 16:58

A bíróság fogja megállapítani az angol válogatott és Manchester United csatárának, a még mindig csak 24 éves Wayne Rooney pontos vagyoni és jövedelmi helyzetét, miután a sportolót 4,3 millió fontra (1,3 milliárd forintra) beperelte az az ügynökség, amely 8 évvel ezelőtt elkezdte egyengetni a zöldfülű futballista pályáját.

Rooney jogi képviselője szerint a rendkívül egyoldalú és kizsákmányoló szerződést úgy tolták a kiskorú focista szüleinek orra alá, hogy azok ügyvéd ismerős és szerződéses tapasztalat híján feltétel nélkül aláírták, hogy Wayne mindenkori jövedelmének 20%-a az ügynökséget illeti meg a következő 8 évben.

A csatár közel másfél éve nem fizetett egy vasat sem az ügynökségnek, miután tavalyelőtt ősszel elbocsátották azt az ügynököt, aki a szerződést tető alá hozta. A sportoló letiltotta a jutalék átutalását, amit a bírósági ügy lezárásáig nem is fog feloldani. A cég követelése 4,3 millió font, ami a focista jogásza szerint eltúlzott, mivel a sportoló éves fizetése alig haladja meg ezt az összeget.

A bíróság a pontos összeg kiderítése érdekében vagyonvizsgálat alá vonhatja a hetente 90 ezer fontért az ellenfelek kapuját rohamozó sportolót, aki többek között egy 4,5 millió font értékű Rooney Towers névre keresztelt kastéllyal, egy 320 ezer font értékű floridai apartmannal és egy nagyobb értékű barbadosi telekkel rendelkezik.

Ha kíváncsi vagy, hogy mennyit keres másodpercenként Rooney és a többi sztár, kattints IDE!

Címkék: