Elkezdődött a túszejtő nyugdíjasok pere

Pénzcentrum2010. február 9. 12:02

Hétfőn kezdődött el annak a négy német nyugdíjasnak a pere, akik tavaly júniusban négy napig fogva tartották pénzügyi tanácsadójukat, azt követelve, adja vissza nekik befektetéseiken elbukott vagyonukat. A bíróságon azt mondták, ők csak "elvitték egy körre" a tanácsadót - írja a német Spiegel magazin.

A négy nyugdíjast, plusz egy társukat azzal vádolják, hogy tavaly júniusban négy napra túszul ejtették pénzügyi tanácsadójukat, miután kiderült, jelentősebb összeget buktak USA-beli ingatlanbefektetéseiken.

A hétfői tárgyaláson az egyik 74 éves vádlott férfi bevallotta, hogy ő és egyik társa elrabolták 56 éves tanácsadójukat otthonából, és az autójuk csomagtartójában furikázták.

A két nyugdíjas pár (60-79 év közöttiek) valamint egy társelkövetőjük azért rabolták el a szakembert, hogy 2,5 millió eurós veszteségüket behajtsák rajta. A nyomozás szerint saját lakásában fogták el a túszt, száját leragasztották, megkötözték, és egy talicskával kivitték az autóhoz. A fogvatartottnak sikerült kiszabadítania magát a több mint 455 kilométeres, országon belüli autókázás során, azonban ismét elfogták, és dulakodás közben két bordáját el is törte.

Ezek után az egyik gyanúsított garázsában tartották fogva, ahol arra kötelezték, hogy írjon alá számos dokumentumot, hogy pénzüket visszaszerezhessék. Eközben a tanácsadónak sikerült egy titkos segélykérést is elküldenie faxon az egyik banki alkalmazottnak, aki ezt észlelve rendőrt hívott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kiérkező kommandósoknak már könnyű dolguk volt, mivel a legidősebb fogva tartó azonnal megadta magát.

Hogy az ügyben milyen ítélet születik, még nem tudni, mivel várhatóan március végéig nem zárulnak le a tárgyalások.

Címkék: