Hoppá! Vagyonadó-bevallások landoltak az APEH-nál, valaki már fizetett is

MTI2010. január 27. 16:32

Holnapra várható az Alkotmánybíróság vagyonadó törvénnyel kapcsolatos határozatának Magyar Közlönyben történő kihirdetése. Ezt követően az adóhatóság is eltávolítja honlapjáról a vagyonadó-kalkulátort - mondta Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője.

A kalkulátor eltüntetésével nem ér véget a munka, ugyanis a már rögzített adatokat az adatvédelmi szabályoknak megfelelően - jegyzőkönyvvel - meg kell semmisíteni. Bakonyi Ágnes elmondta, hogy tegnap délutánig körülbelül 630 ezren töltötték le a kalkulátort, ebből 16 ezren mentették el az adatokat.


Bakonyi Ágnes

A vagyonadó-kalkulátor fejlesztési költsége mintegy 7 millió forintot emésztett fel, a vagyonadó bevalláshoz szükséges nyomtatvány eddig 1,5 millió bevallás-csomagban ment ki (összesen 2 milliót gyártottak belőle).

A nyomtatvány és hozzá kapcsolódó csekkek előállítási költsége nagyjából 24 millió forintra rúgott.

Az adóbevallás során az adózóknak a vagyonadóra vonatkozó lapot természetesen nem kell kitölteniük. A szóvivő érdekességként megemlített, hogy furcsának tűnhet, de már érkezett néhány vagyonadó-bevallás az APEH-hoz, valaki már fizetett is. Ezeket az összegeket az adóhatóság természetesen visszautalja.

Címkék: