Mennyit bukott a héten Tiger Woods?

Pénzcentrum2009. december 13. 11:43

Tiger Woods feje fölött kezdenek összecsapni a hullámok, amit az is jelez, hogy a Gatorade után több másik szponzora is kihátrálni látszik mögüle.

Bár az évi hétmillió dolláros reklámszerződéssel bíró Gillette hivatalosan még nem bontott szerződést a többszöri házasságtöréssel vádolt Woodsszal, egyelőre nem ad neki több szerepet a marketingkampányaiban. "Tiger igyekszik visszavonulni a nyilvánosság szeme elől, mi pedig támogatjuk a magányra való vágyódását azzal, hogy visszafogjuk szerepéz a marketingkapányainkban" - állt a némileg sántító Gillette sajtóközleményben.

A héten ezen kívül egy másik szponzora, a svájci Tag Heuer is kihátrált mögüle, amikor levette a boltjaiban a képével fémjelzett órareklámokat. Az amerikai AT&T telefontársaság szintén figyelmeztetett, hogy újrairathatják a szerződésüket Tiger Woodsszal. Egyedül az évi 20 millióval támogató Nike állt ki teljes mellszélességgel a sztár mellett.

De ez még nem minden. Tiger Woods számítások szerint csak az idén 10 millió dollárt veszíthet azzal, hogy nem indult el golfversenyeken, inkább a házasságát próbálta rendbe tenni. Ennél azonban több is veszhet, Tiger és felesége Elin Nordegren házassága előtti szerződése ugyanis állítólag 200 millió dolláros kártérítést tartalmaz abban az esetben, ha Woods megcsalja a feleségét. Ezen kívül a golfsztár elveszítheti két gyermekének, a 10 éves Charlie-nak és a 18 hónapos Samnek a nevelési jogát, ugyanakkor tartásdíjat még kell fizetnie.

Címkék: