Lázadás! APEH-dolgozók harca a jutalomért

Pénzcentrum2009. december 1. 09:17

Elképzelhető, hogy az APEH és a VP dolgozói még az idén kapnak némi pluszjuttatást. A hatóságoknál bíznak a pénzügyminiszter korábbi ígéretében, mely szerint legkésőbb jövő januárban biztosan kapnak valamekkora összeget.

Az adóhatóság és a pénzügyőrség szakszervezetei azt szeretnék, ha még idén, karácsony előtt kapnának valamennyi összeget. Michalkó Péter szakszervezeti vezető elmondta: hamarosan ismét tárgyalnak a decemberi pluszpénzről Oszkó Péter pénzügyminiszterrel. A miniszter korábban azt mondta, november végén a tárca megvizsgálja, hogyan is áll a költségvetés, és ha a számok lehetővé teszik, mind az APEH-osok, mind a vámosok kapnak pluszjuttatást karácsony előtt.

A Magyar Nemzet információ szerint a pluszpénz elmaradása esetén érdekes helyzet állhat elő: nem elképzelhetetlen, hogy az adóhivatalban kevesebbet fognak dolgozni. A hivatalnokok azonban nem a törvények megsértésével reagálnának, hanem épp ellenkezőleg, mereven követnék a jogszabályokat. Szigorúan betartanák a munkajogi előírásokat, például a munkaidőt és a túlóra kifizettetését. A lap úgy tudja, jelenleg 10-12 órát dolgoznak naponta az APEH-osok, annak ellenére, hogy a hivatalnál a túlórát nem díjazzák.

A szakszervezetek demonstrációra is készülnek a decemberi és a januári pluszpénz elmaradása esetén.

Címkék: