Új munkahelyeket teremt az Ericsson

Pénzcentrum2009. november 27. 10:02

A gyárleállások és üzembezárások mellett akad jó hír is a magyarországi munkaerőpiacon, az Ericsson két éven belül mintegy 400 fővel növeli dolgozóinak létszámát.

Idén mintegy kétszáz fővel bővül, két éven belül pedig további kétszáz alkalmazottat vesz fel az Ericsson Magyarország - számolt be a Világgazdaság Chirs Houghton, a magyarországi leányvállalat új vezetőjének bejelentéséről.

A globális vállalat új magyarországi állásait főként a fejlettebb országokban törtét leépítések pótlására hozzák létre. A bővítés után a világcég egyetlen régiós k+f bázisának létszáma eléri a 800 főt.

A kutatás-fejlesztésen kívül Budapesten működik még az Ericsson egyik globális mérnöki szakértői központja is, ahonnan a Magyarországon dolgozó mérnökök a gyár termékeinek világméretű támogatását végzik. A cég új fejlesztés, csere vagy meghibásodás esetén a földgolyó összes kontinensére képes magyar szakértőket küldeni.

A harmadik magyarországi pillér az üzleti terület ahol 190 főt foglalkoztatnak. Az Ericsson a hazai távközlési szolgáltatók partnereként a 2G és a 3G mobil hálózati infrastruktúra vezető szállítója. A hazai 3G hálózatok 2/3-a míg a 2G hálózatok közel fele Ericsson-rendszer Magyarországon. A vállalat a távközlési hálózatok szállítása mellett a menedzselt szolgáltatásokból is egyre több üzletet szeretne a hazai piacon. Az anyavállalat szolgáltatásokból származó árbevétele a cég teljes árbevételének közel 40%-át teszi ki.

Címkék: