Újabb celeb a bíróság előtt! A vád: adócsalás

Pénzcentrum2009. november 26. 12:02

Rémálom a konyhában: komoly bajba keveredett Gordon Ramsay, a világ egyik legismertebb TV-s sztárszakácsa. Tegnap bíróság előtt kellett (volna) felelnie adótartozásaiért. A sztár nem jelent meg a tárgyaláson, ügyvédje képviselte őt.

A séfnek élete talán legnehezebb éve volt az idei: luxuséttermeinek látogatottsága -és egyben bevételei- meredeken zuhantak: júliusban elismerte, hogy étteremláncának profitja 90 százalékkal csökkent.

Korábban hatalmas sikereket produkáló vállalatának, a Gordon Ramsay Holdings-nak adóssága néhány hónap alatt gyakorlatilag megduplázódott, és most eléri a 9,5 millió fontot (2,8 milliárd forint).

 


A tegnapi bírósági meghallgatásra azért került sor, mert Ramsay több étterme is komoly adótartozást halmozott fel. Az bizonyítást nyert, hogy két étterem teljes adótartozását rendezték a tulajdonosok, viszont további két vendéglő esetében továbbra is fennáll a tartozás. Ezeket néhány héten belül ki kell egyenlítenie a sztárnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ramsay szóvivője szerint a hátralékot maradéktalanul rendezni fogják.

Címkék: