Megőrült? Szemetében turkál, erdőben bolyong a sikeres üzletember

Pénzcentrum2009. november 25. 12:02

Egy sikeres ír üzletember úgy döntött, feladja korábbi életmódját, és pénz nélkül fog élni egy teljes évig. Az ok: egyszerűen kiábrándult a fogyasztói társadalomból.


Egy évvel ezelőtt Mark Boyle még feltörekvő üzletembernek mondhatta magát: a siker megmutatkozott bankszámláján és nagyravágyó terveiben is. A 30 éves férfi ma egy lepukkant lakókocsiban lakik, és egyáltalán nincsenek már üzleti ügyei.

Azt gondolhatnánk, hogy Boyle a gazdasági válság egyik szerencsétlen áldozata, azonban ő saját maga választotta a "száműzetést". Egyszerűen kiábrándult a fogyasztói társadalomból, és egy Gandhiról szóló film hatására úgy döntött, egy évig pénz nélkül fog élni.

"Az emberek gyakran kérdezik tőlem, hogy nem hiányzik-e a régi világ, a régi életem. A stressz, a forgalmi dugók, a bankszámlakivonatom, a közüzemi számlák ...miért is hiányozna bármelyik? Most, hogy már belekóstoltam a pénz nélküli életbe, azt hiszem, soha nem akarok visszatérni ahhoz, ahogy korábban éltem" - nyilatkozta.

De hogyan is néz ki a mindennapi élet pénz nélkül? Boyle a lakókocsija körül zöldségeket termeszt, az erdőben gombát, diót és bogyós gyümölcsöket szedeget, valamint összegyűjti a közeli boltok és éttermek élelmiszer-hulladékát. WC-papírként újságokat használ, ruháit patakvízben mossa -és ott is tisztálkodik. Utolsó fillérjeit egy napenergiával működő laptop-töltőre költötte.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A férfi mindent elvégez a ház körül, és gyakorlatilag teljesen önfenntartó életet alakított ki. Azt mondja, sohasem érezte magát magányosnak, vagy kitaszítottnak, és sohasem unatkozott. A különös életmód inkább megtanította arra, hogyan éljen teljes harmóniában a természettel, és -saját bevallása szerint- önismereti tanfolyamnak sem volt utolsó.

Csak azt sajnálja kissé, hogy barátnője fél éve szakított vele - egyszerűen nem bírt hozzászokni szerelme új életéhez.

Címkék: