Kijátszható az adó a félkarú rablókból

Pénzcentrum2009. november 23. 09:02

Könnyedén manipulálhatóak az elektronikus nyerőgépek bevétel adatai, az üzemeltetők már néhány tízezerért kapható eszközökkel képesek eltüntetni a bedobált pénzek jelentős részét.

Széles körben alkalmaznak félkarú rablók és egyéb elektronikus nyerőgépek regiszterének módosítására és a tiszta játék befolyására alkalmas műszaki eszközöket a játékautomata üzemeltetők. A mobiltelefonok méretéhez hasonló műszaki ketyerékkel egyrészt a bevételek alapján kiszámított játékadót csökkenthetik a működtetők, másfelől pedig a játékosok kárára manipulálhatják a játékot - írja a Napi Gazdaság.

A játékautomatákból származó adóbevételek már 4 éve nem növekedtek Magyarországon, miközben a bedobált pénzek mennyisége becslések szerint mintegy 17 milliárd forinttal nőtt ez idő alatt.

Az Országgyűlés legutóbb október végén utasította el a nyerőgépek adótartalmának növelését is célzó törvénycsomagot, amely mintegy 20-30%-kal emelte volna a nyerőgépek után fizetendő havi adómennyiséget.

Már évek óta sürget szigorúbb hatósági ellenőrzést a Szerencsejátékosok Érdekvédelmi Közhasznú Egyesülete, az ebből befolyó pénzek pedig fedezetet teremthetnének a szerencsejáték-függők állami intézményekben történő rehabilitációjára - nyilatkozta a lapnak az egyesület elnöke.

Címkék: