Még több közmunkaprogram indulhat

Pénzcentrum2009. november 13. 09:02

Az év végéig még több állami közmunkaprogram indulhat el Sándor László, a Közmunka Tanács elnöke szerint - írja a Népszabadság.

A közfoglalkoztatásra szánt keret nagyságát a költségvetési törvény megszavazásáig nem lehet biztosan tudni, a miniszterelnök azonban azt ígérte, hogy a jövő évi keret jelentős lesz, amiből több új program is indulhat.

Emellett a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a rendszeres szociális segélyben (rszs) és rendelkezésre állási támogatásban (rát) részesülők versenyszférabeli alkalmazását úgy próbálná meg előmozdítani, hogy a rát egy részét a munkaadó kapná meg munkabér-támogatásként.

Az év végén újra meghirdetik a kórházi közmunkaprogramot, mellyel a krónikus ápolóhiányon szeretnének javítani. A lehetőséggel korábban szinte csak vidéki kórházak éltek, és a rendelkezésre álló keret mindössze 40 százalékát használták ki.

Az e körben foglalkoztatottak betanított ápolói, illetve gyakorló ápolói képzésben vehettek részt. A 32 résztvevő kórház egyébként elégedett a közmunkások munkabírásával.

Címkék: