Nagyüzem lesz a héten az Országgyűlésben

Pénzcentrum2009. november 9. 08:32

Több fontos jogszabály zárószavazása várható ezen a héten az Országgyűlésben, a képviselők dönthetnek többek közt az új Ptk. sorsáról, és egy sor gazdasági törvény módosításáról.

A héten kerülhet sor több fontos törvény megszavazására illetve módosítására az Országgyűlésben. Az új polgári törvénykönyvnek már második alkalommal futnak neki a képviselők miután a szeptember 22-én elfogadott verziót a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte a honatyáknak. A Ptk-val végrehajtásával összefüggésben még több törvény lesz terítéken a Parlamentben, szavazni kell az életbeléptetéséről szóló jogszabályról, és a kódex bevezetésével módosuló törvényekről is.

Amennyiben a képviselők áldásukat adják rá, egyszerűsödhet és olcsóbbá válhat az egyéni vállalkozók regisztrációja, mivel nem lesz kötelező az egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása. Egy új cégformát is bevezethet a mai napon az Országgyűlés. Az egyéni cég, egyéni vállalkozóknak (is) nyújt majd alternatívát gazdasági társaság alapítására.

Az egyéni cégeket bevezető gazdasági salátatörvényben szavaznak még a képviselők a hosszú távú megtakarítási kedvezményekről is, mely szerint a 3 illetve 5 éves forintban denominált megtakarítások csupán 10% és 0% kamatadókulccsal adóznának. Elfogadása esetén ugyanez a jogszabály teszi majd lehetővé a tőzsén kívüli ellenőrzött piaci veszteséges és nyereséges ügyletek egymással szembeni elszámolhatóságát is, ami adózási szempontból egyenrangúvá teszi a tőzsdén kívüli ügyleteket a tőzsdei ügyletekkel.

Címkék: