2300 állásajánlat: Te is találhatsz munkát!

Pénzcentrum2009. november 2. 04:33

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Magyarországon a nyilvántartott álláskeresők száma a szeptemberi zárónapon 566,3 ezer fő volt. A Pénzcentrum most a szolgálat 2300 állásajánlata között böngészett.

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a magas fizetések ellenére Nagy-Britanniában a legrosszabb élni. Annak ellenére, hogy a legmagasabb fizetéseket az angolok viszik haza (a 35 730 fontos átlag 10 000 fonttal magasabb az európai átlagnál), mégsem elégedettek az élettel: sokat kell dolgozni, kevés a szabadság, az élelmiszer és az üzemanyag egyre drágul, ráadásul a nap is keveset süt.

Tény, hogy Nagy-Britanniában dübörög a munkanélküliség: a legfrissebb adatok szerint a szigetországban a munkanélküliek száma meghaladja a 2,47 milliót. A nyári hónapokban közel 90 ezer embert bocsátottak el, ráadásul a fiatal munkanélküliek aránya megközelíti az egymilliót.

Az állásbörzéket pedig több ezer ember keresi fel, előfordulnak ilyen sorok is:


Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Magyarországon a nyilvántartott álláskeresők száma a szeptemberi zárónapon 566,3 ezer fő volt. Ez az előző hónaphoz képest enyhe, 0,4%-os (2,3 ezer fős) növekedést mutat. Az álláskeresők száma július óta mutat emelkedést, mely főként a pályakezdő fiatalok fokozott beáramlásának a következménye.

Az elmúlt hónap folyamán 27,3 ezer új állást jelentettek be a munkáltatók, amely 3 ezerrel (12,5%-kal) több az augusztusi adatnál. Az előző év azonos időszakához képest azonban továbbra is igen nagy mértékű (32,4%-os) elmaradás mutatkozik az új munkaerőigények számát tekintve.

A Pénzcentrum rendszeres havi körképében böngészi az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapját, azzal a nem titkolt céllal, hogy új lehetőségeket mutassunk, és biztatást adjunk az álláskeresőknek. Az ÁFSZ honlapján október utolsó napjaiban 2319 állásajánlatot találtunk.

A Dél- Alföldön október végén 462 szabad állás vár arra, hogy valaki betöltse, igaz, a hirdetések között elrejtve külföldi ajánlatokat is találunk, Nagy-Britanniába például ápolót keres a szarvasi kirendeltség. Aki ebben a régióban helyezkedne el hasonló munkakörben, keresse például Kunpeszér község önkormányzatát, ők ugyanis ápolási asszisztens jelentkezését várják. Szegeden a Bova Fitnesz Kft. 4 órás személyi edzőt keres, míg Mórahalomba jogvédelmi tanácsadót várnak. A sarkadi kirendeltség szódást keres, a várható bruttó kereset 71 500 forint.

Dél-Dunántúlon ezúttal 179 pozícióra pályázhatunk. Kaposváron egy betonkeverőgép-kezelő havi bruttó 150 000 forintot kereshet, míg Bélapátfalván egy darukezelő minimum 87 500-at. Dombóvárra ellető kanászt várnak, a várható bruttó kereset 71 500 - 125 000 forint/hó. Pécsett a Hun-Green Kft. parkfenntartási vezetőt keres, felsőfokú végzettség szükséges.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Észak- Alföldön 249 pozícióra kerestek embert október utolsó hetében. Debrecenben a Pirehab Nonprofit Kft. festő, fényező szíjgyártót keres, de -ahogy a hirdetés fogalmaz- "szobafestő és mázoló is jó". A szolnoki kirendeltség igazi oldschool munkára játék-, bazáráru-, sportszerkészítő, javítót/összeszerelőt vár (igaz, a fizetés is meglehetősen régimódi, havi bruttó 66 ezer forint). Nyíregyházán két helyre is várnak thai masszőrt, és még mindig három helyre kínai szakácsot.

Az Észak-Magyarországi régióban ezúttal 280 állásajánlatot találtunk: két városban, Egerben és Salgótarjánban is van szabad hely kínai szakácsok számára. Jóval több helyre keresnek ugyanakkor bolti eladót, segédmunkást, ács-állványozót, és felszolgálót is. A régióban továbbra is tucatnyi gyártósori összeszerelőt várnak, Gyöngyöstől Tiszaújvárosig.

A Közép-Dunántúl menüpontjában mintegy 245 betöltetlen pozíció szerepel az ÁFSZ honlapján, 15-tel több, mint egy hónappal ezelőtt. Esztergomban díjbeszedőt, mérőóra-leolvasót keresnek, Tatán dísznövénykertészt, Velencén EU-s pályázatkezelőt. A régióban öt helyre is várnak gumitermék-gyártót, vulkanizálót, elsősorban a Bridgestone és a Hankook gumigyártó nagyvállalatok kutatnak ilyen munkatársak után. Székesfehérváron a METRO áruház utcájába keresnek gyorsétkeztetési eladót (azaz büfést), elsősorban 50 év feletti, a válság miatt munkájukat vesztett álláskeresők jelentkezését várják.

Közép- Magyarországon ezúttal 360 állásajánlat közül válogathatunk. Bugyin például csiszológép-kezelőt, Gödöllőn gazdasági adminisztrátort, Biatorbágyon pedig masszőrt keresnek. Budapest XI. Kerületébe kazángépkezelőt várnak, a XII. Kerületbe mosó-és vasalónőt, Ráckevére pedig dohánygyártó gépkezelőt.

A Nyugat-Dunántúlon 548 betöltetlen állás vár a munkakeresőkre. A régióban 3 autóbuszvezető is el tud helyezkedni, csakúgy, mint 2 csőhálózat-szerelő, 14 eladó, 10 üzletkötő, és egy elektromosív-hegesztő (utóbbit Nagykanizsán keresnek). A Pro Kultúra Sopron Kht. Hangtechnikust keres, a szerencsés kiválasztott akár havi bruttó 180 ezer forintot is kereshet, szakmai gyakorlat előny, de nem szükséges.

Címkék: