2700 embert küldenek el a GE magyarországi gyáraiból

Pénzcentrum2009. október 28. 15:02

A GE Hungary szerdán bejelentette magyarországi fényforrásüzletágának átszervezését. A váci gyárat bezárják, de kisebb mértékben mindegyik gyárat érintik a változások. A folyamat 2010-ben kezdődik, és két évig tart, ennek során 2570 ember bocsátanak el, további 128 embert érinti egy nagykanizsai filterüzem bezárása, így összesen 2700-an veszítik el az állásukat, a legtöbben Nagykanizsán -írja az Index.

A szakszervezetekkel most egyeztetnek, az Index információi szerint pedig több városi polgármesterhez is bejelentkezett a GE helyi vezetője ma délutánra.

Nem kellően hatékony a tevékenységünk - mondta Phil Marshall, a GE fényforrásüzletágának regionális elnök-vezérigazgató szerdán azon a sajtóbeszélgetésen, amelyen a cég magyarországi fényforrásgyártásának jövőjéről számoltak be. A változtatások a hagyományos izzógyártást és a neoncsőgyártást érintik, ugyanakor a cég - bár korábban ilyen félelmek is voltak - nem vonul ki az országból. Az átszervezés egyik elsődleges oka az, hogy Európában a hagyományos izzóknak hamarosan nemcsak az árusítását, hanem a gyártását is megszüntetik majd.

A cikk folytatódik, kattints!

Címkék: