Jövőre kevesebb pénz jut az érettségire

Pénzcentrum2009. október 14. 08:47

A parlament oktatási bizottságának döntése alapján -ha az Országgyűlés is jóváhagyja- jövőre a kormány egyetlen fillért sem ad az önkormányzatoknak az érettségi vizsgák lebonyolítására. Várhatóan a vizsgaelnököket és a tanárokat sem díjazzák majd - írja a Magyar Nemzet.

Magyar Bálint SZDSZ-es képviselő javaslatát a bizottság MSZP-s tagjai támogatták a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványok sorában. A cél, hogy teljes egészében vegyék el az önkormányzatoktól az érettségi vizsgák megszervezésére és lebonyolítására adott támogatást.

Az elvonás azt jelenti, hogy az idei, összességében másfélmilliárd forint helyett jövőre kevesebb mint negyedmilliárd jut az érettségikre. Ez azonban nem a fenntartókhoz és az iskolákhoz kerül, hanem a teljes összeg központi kezelésben marad.

Pósán László fideszes képviselő jogi aggályokat lát a dologban. Szerinte az érettségi finanszírozásának megszűnésével nemcsak a tanárokat semmizik ki, de súlyos zavarok lehetnek majd a vizsgák lebonyolításában is.

 

Címkék: