Botrány: letartóztatták az adócsaló celebet + videó

Pénzcentrum2009. október 12. 16:58

Adócsaláson kapták és letartóztatták Method Man-t, az ismert rappert.  Az államügyész természetesen úgy kezeli az esetet, mintha egy átlagember ülne a vádlottak padján, ezért akár 4 évet is kaphat a sztár adócsalásért - írja a New York Daily News.

Letartóztatták adócsalásért a 38 éves rapper, színész és producer Method Man-t, a világhírű hip-hop csapat, a Wu-Tang Clan alapító tagját. A bíróságon polgári nevén, Clifford Smith-ként szólított sztár 2004 és 2007 között "felejtette el" befizetni összesen 32 799 dollárnyi jövedelemadóját (mostani árfolyamon számolva körülbelül 6 millió forintot), amiért akár 4 évi börtönt is kaphat, ha bíróság bűnösnek találja. A sztár óvadék nélkül szabadlábon védekezhet a december 9-i tárgyalásáig.


Az ügyben a vádat képviselő Staten Island-i államügyész arra hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy az adózás közteher, ezért minden állampolgárnak ki kell venni belőle a törvény által megszabott részét függetlenül attól, hogy valaki híres-e vagy sem.

Az elismert zenész  - Mary J. Blige-dzsal együtt- még 1995-ben kapott Grammy-díjat az I'll be there for You/You're all I need to get by című számért. Method Man több mozifilmben is szerepelt már, nemrég pedig a HBO nagysikerű Drót című bűnügyi sorozatának 13 részében is játszott.

Címkék: