Milliárdos adótartozása van a veretlen bokszbajnoknak

Pénzcentrum2009. szeptember 26. 12:00

21 hónap után helyi idő szerint ma este újra kötelek közé lép a veretlen bokszbajnok, Floyd Mayweather. A sportoló bebizonyította, hogy van az a pénz, amennyiért egy visszavonult bajnok ismét felveszi a már szögre akasztott kesztyűt, különösen akkor, ha több millió dolláros adótartozása van.

Az amerikai adóhivatal még szeptember elején küldött egy 5,6 millió dolláros (1,04 milliárd forintos) fizetési felszólítást Floyd Mayweather-nek. A sportoló jogi képviselőjén keresztül jelezte, hogy elismeri a tartozást, de haladékot kér annak megfizetésére.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban lép kötelek közé Juan Manuel Marquez ellen, a hírek szerint az összecsapásért 15 millió dollár (2,775 milliárd forint) üti a markát, amiből bőven rendezni tudja a hátralékot. Az amerikai öklöző egy 2007-es mérkőzés 10 millió dolláros (1,85 milliárd forintos) fellépti díja után "felejtette el" az adót befizetni, kérdés, hogy a hétvégi meccs után nem esik-e hasonló hibába.

Az IRS (amerikai adóhatóság) a hétvégi mérkőzés előtt nem élt az inkasszó adta lehetőségekkel, megvárja, amíg a sportoló pénzhez jut. Felvették a kapcsolatot a nevadai sportbizottsággal, akik kivizsgálták az ügyet és egyetértettek abban, hogy a vitatott összeg az adóhatóságot illeti.

Címkék: