Lefoglalva! Ilyen egy maszek pálinkafőző berendezés - képpel

Pénzcentrum2009. szeptember 1. 09:47

Az APEH feljelentése alapján a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai adócsaló Békés megyei gazdasági társaságot lepleztek le a napokban.

A feljelentés alapján elrendelt nyomozás során a pénzügyőrök a vésztői székhelyű vállalkozás 2003-2004 évben folytatott tevékenységét megvizsgálták és megállapították , hogy a társaság több éven keresztül, mezőgazdasági tevékenységből származó jövedelmét elhallgatta, adóbevallási és adófizetési kötelezettségének nem tett eleget.

A nyomozás során a cég beltagjának lakcímén megtartott sikeres házkutatáson a pénzügyőrök által lefoglalt bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a cég bevételeit nem teljes körűen könyvelte le. A vámhatóság a gazdasági társaság vezetője ellen 38 millió forint értékben elkövetett adócsalás miatt folytat eljárást.

A tegnapi nap Bács-Kiskun megyében is felderítésekben gazdagon telt, hiszen a a kecskeméti Vám- és pénzügyőri hivatal munkatársai egymást követően három ingatlanon találtak illegális, házilag barkácsolt pálinkafőző berendezéseket.

A vámhatóság a berendezéseket mindhárom esetben lefoglalta és jövedékkel visszaélés elősegítése vétség miatt eljárást indított.

Címkék: