A világ legdrágább fodrásza: ötmillió egy hajvágás

Pénzcentrum2009. augusztus 24. 14:02

Brunei szultánja, a világ egyik leggazdagabb embere 15 ezer fontot (4,6 millió forint) fizet egy londoni fodrásznak. A frizőr valójában nem ilyen drága, de az árban az utazás és a szállás költségei is benne foglaltatnak.

Úgy tűnik, egy angol fodrász produkálja a világ legdrágább hajvágását. Ken Modestou-nak hétköznapinak mondható fodrászata van egy londoni hotelben, kuncsaftjai általában a szálloda vendégei közül kerülnek ki. Egy férfi hajvágás 30 fontba, azaz körülbelül 9 ezer forintba kerül - ez a brit fővárosban megfelel az átlagos árnak.


A szultán (Fotó: dailímail.co.uk)


Modestou úr azonban a személyi fodrásza Brunei szultánjának is. A világ egyik leggazdagabb embere -és legtehetősebb uralkodója- rajong a borbély munkájáért. 3-4 hetente alkalmazza őt: a londoni frizőr 12 ezer kilométert utazik az arab államba, a repülőgépek legjobb osztályán, egy külön kabinba elzárva - nehogy elkapja a sertésinfluenzát.

Breuneiben a legjobb szállodák luxuslakosztályát kapja szállásul, a legnagyobb kényelemben tölthet havonta néhány napot. Természetesen mindemellett több ezer fontos fizetés is jár neki, hiszen kiválóan vágja a szultán haját, immár 16 éve.

Címkék: