Kenőpénz-botrány a Közterületnél: havi 500-800 ezer zsebbe

Magyar Hírlap2009. augusztus 12. 08:17

Kenőpénz elfogadásán érték tetten a rendőrök a Terézvárosi Közterület-felügyelet vezetőjét, akik rögvest házkutatást is tartottak nála. A Magyar Hírlap információi szerint a vezetőt a Peterdy utcában kapcsolták le a nyomozók.

Az értesüléseket a Budapesti Nyomozó Ügyészség szóvivője is megerősítette. A kerületi közterületes vezetőt hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsítják.


Közterület-felügyelő (a kép illusztráció)

A hírek szerint 2008-ban és 2009-ben havonta 500-800 ezer forintot fizettek neki azért, hogy kerékbilincselésre ösztönözze a VI. kerületi közterület-felügyelőket, más források tudni vélik, hogy az összeg a teljesítménytől is függött, havonta legalább ezer kereket kellett "bilincsbe verni".

A közterület-felügyelők a kerékbilincs fel- és leszereléséhez közreműködő szervezetként a Centrum Parkoló Kft-t bízták meg. A társaság ezért meghatározott összegű szolgáltatási díjat kapott, így érdekelt volt abban, hogy a közterület-felügyelők minél többet bilincseljenek. A lap szerint az átvett összegből a beosztottaknak is jutott.

Az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatást, közben tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság 3 hónappal meghosszabbította Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását.

Címkék:
kerékbilincs,