Tinilány a legmenőbb üzletasszonyok között!

Pénzcentrum2009. június 29. 16:58

Az 19 éves Ruth Amos lett a Management Today magazin által minden évben összeállított Legjobb fiatal üzletasszonyok lista legfiatalabb tagja.

A Management Today által közölt listára legfeljebb 35 éves hölgyek kerülhetnek fel, a zsűri az olvasók, a szakértők és a korábbi győztesek ajánlásai alapján választ. A 2009-es év - nem túl - meglepő eredménye, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a jelöltek alapvető hozzáállása a kincstári optimizmus felől a kemény munka felé tolódott el, már ami a siker titkát illeti.

- Ezek a nők nem félnek nekiugrani a munkának és kemény döntéseket hozni. A siker iránti töretlen vágyuk az, ami kiemeli őket a szürke tömegből - írta a Management Today szerkesztője, Matthew Gwyther. - A mostani gazdasági helyzet csak még különlegesebbé teszi a sikerüket, hiszen ha most sikerül, bármikor sikerül - tette hozzá.

Ruth Amos sikerének külön fejezete, hogy fiatal kora miatt jó néhány bank utasította el a feltalálót, hogy anyagilag is a projektje mögé álljon. Amos harmadik éve fejleszti StairSteady nevű találmányát, ami tulajdonképp egy mozgó korlát, így a nehezen mozgó alanyok saját erejükből is feljuthatnak egy lépcsőn, a kerekes-székeseknek fenntartott lift használata nélkül.

Címkék: