Lecsaptak a vámosok: légipostán jött a hasisgyanta

Pénzcentrum2009. június 26. 09:32

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai a német vámszervektől kapott tájékoztatás és a velük történő szoros együttműködés eredményeként elfogtak egy izraeli állampolgárt és vele szemben visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

A Győr-Moson-Sopron megyei településen tartózkodó külföldi állampolgár részére Indiából légipostai úton nagy mennyiségű kábítószer tartalmú csomagot adtak fel Magyarországra. A csomag átvételét követően az átvevőt a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága Merkúr bevetési egysége elfogta. A csomagból közel 1,5 kilogramm kábítószer került elő, amelynek feketepiaci értéke megközelíti az 5 millió forintot.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a csomagban lévő indiai fafaragványban talált kábítószergyanús anyag hasisgyanta. Az elkövető lakásában megtartott házkutatás során a fentieken túl további 15 gramm kábítószert (marihuána, hasisgyanta) foglaltak le a vámnyomozók. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és az illetékes bíróság elrendelte az előzetes letartoztatását.

A Vám- és Pénzügyőrség ebben az évben összesen 162 kg kábítószert foglalt le (Forrás: VPOP).

Címkék: