Hova rejtették a csempészárut? Trükkös megoldások

Pénzcentrum2009. június 19. 17:02

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2009-ben is részt vesz a Pénzügyőr Múzeum a június 20-án megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája elnevezésű programsorozatban. Az idei kiállítás a vasfüggöny lehullásának 20. évfordulója kapcsán kerül összeállításra.

A Hősök terétől alig 5 percre (a Budapest VI. kerület Munkácsy Mihály utca 19/B. szám alatt), a késő szecessziós stílusban épült Schiffer-villában található Pénzügyőr Múzeum változatos programokkal várja látogatóit. Bemutatásra kerülnek különféle fotók, életképek és sztorik az 1970-es és '80-as évekből.


Forrás: museum.hu

Felidézésre kerül a vasfüggöny 1989-es lebontása, illetve az uniós csatlakozás, ahogyan a vámosok megélték.

Ezen kívül a látogatók megtekinthetik Vám- és Pénzügyőrség zenekarának műsorát, a kutyások bemutatóját, illetve tréfás vetélkedőkön vehetnek részt, ahol különböző nyeremények kerülnek kisorsolásra.

A gyerekek részére gyereksarok nyújt szórakozási lehetőséget, továbbá a Pénzügyőr Múzeum munkatársai tárlatvezetéseket, művészettörténeti sétákat tartanak, kipróbálhatóak a korabeli járművek, fényképezkedni lehet történelmi pénzügyőr egyenruhákban és bemutatkoznak a vámos települések. A rendezvény teljes időtartama alatt humoros kisfilmek vetítése zajlik vámosokról és utasokról.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel vár a Vám- és Pénzügyőr Múzeum.

Címkék: