Vigyázz! A legjobb állás is rejthet halálos veszélyeket

Pénzcentrum2009. június 11. 16:02

Filmbemutatókra, estélyekre járni, filmcsillagokkal és rendezőkkel bájcsevegni úgy, hogy mindezért még meg is fizetnek. Irigykedsz? Ne tedd. Egy brit hölgynek az életébe került ez az életmód.

Emma Pycroft alig harminchárom éves volt, elismert és kedvelt publicista. A Optimum Releasing, Nagy-Britannia egyik vezető filmdisztribútorának PR-vezetőjeként gyakran kellett reprezentatív találkozókon részt venni az ügyfelekkel és ragyogó estélyeket látogatnia.

A hölgy azonban egyik este otthonában rosszul lett, s mire a kórházba értek vele, meg is halt. Bár az orvosok eleinte szívrohamra gyanakodtak, a boncolás kiderítette, hogy Miss Pycroft egy ritka májbetegségben szenvedett, amelyről nem tudott és amely nem is okozott neki soha semmilyen problémát. Bár Miss Pycroft nem volt alkoholista és nem ivott egyszerre túl sokat, a munkájából adódóan rendszeresen fogyasztott az estélyeken alkoholt - és ez okozta végül a vesztét.


Egy 2005-ben készült brit felmérés szerint az alkohol ártalmas hatásai a nőket sokkal jobban veszélyeztetik, mint a férfiakat. Egy két évvel későbbi kutatás pedig kimutatta, hogy 2007-re kétszeresére nőtt az alkohollal összefüggésbe hozható betegségben elhunyt felnőtt nők aránya, mint a kielncvenes évek elején.

Címkék: