878 fő elbocsátását tervezik Diósgyőrött

Pénzcentrum2009. május 19. 08:17

A vállalat és a szakszervezet közös döntése értelmében a diósgyőri DAM 2004 Kft. 163 dolgozója kapja meg felmondólevelét június 15-ével - mondta Ágotai József, a diósgyőri vasasszakszervezet elnöke.

A vállalatvezetés által még februárban bejelentett csaknem teljes, 878 főt érintő elbocsátás első köre olyan munkakörökben dolgozókat érint, akik a termelés esetleges későbbi újraindítását követően könnyebben pótolhatók, illetve voltak olyanok is, akik maguk kérték munkaviszonyuk megszüntetését, mivel máshol el tudnának helyezkedni.

Az elbocsátott dolgozók munkaviszonyuk hosszától függően 2-10 havi bérnek megfelelő végkielégítésben részesülnek. Ágotai József elmondása szerint a többek között a megyei munkaügyi központ, munkáltatói és szakszervezeti képviselők alkotta munkába helyezést segítő bizottság átképzésekkel, oktatással és - a végzettségnek megfelelő - új munkahely megtalálásával igyekeznek az elbocsátott dolgozók munkapiaci esélyeit javítani.

A szakszervezet elnöke hozzátette, hogy a cégvezetés további terveiről, a létszámleépítés jövőbeni üteméről nem kaptak tájékoztatást.

Címkék: