Elképesztő Tesco-munka: 3 ezer jelentkező 200 állásra!

Pénzcentrum2009. május 13. 10:02

A világ egyik legnagyobb bolthálózatának legújabb, londoni üzletébe 200 meghirdetett állásra 3 ezer jelentkező pályázott.

A Tesco nem ajánl a korábbinál izgalmasabb vagy különlegesebb pozíciókat, sőt, a fizetés sem szökött az egekbe. A több ezer pályázó elsősorban a régió jelentős számú munkanélkülije közül került ki, ráadásul a környéken több más áruház is csődbement a közelmúltban, így azokból is sokan az utcára kerültek.

Nem csak a délkelet londoni áruház iránt nőtt meg ennyire az érdeklődés: néhány hete Liverpoolban 200 pozícióra 2 ezernél is többen jelentkeztek, de a hírek szerint hasonló a helyzet a szigetország több nagyvárosában is.

A Tesco minden egyes Nagy-Britanniában meghirdetett állására átlagosan tízszeres a túljelentkezés. A bolthálózat azt tervezi, egy éven belül 10 ezer állást létesít az Egyesült Királyságban.

Az eset azért is érdekes, mert a Tesco öt évvel ezelőtt még arra kényszerült, hogy Lengyelországban nyisson toborzóirodát: akkor alig akadt olyan brit, aki náluk akart volna dolgozni.

Címkék: