Mire jó a coaching: a vezetőket is fejleszteni kell

Pénzcentrum2009. május 7. 09:32

Az egyéni vezetőfejlesztés sikeressége egyrészt abban áll, hogy a vezető igényeire szabható mind tartalmilag, mind a folyamat szempontjából. Másrészről, a coach végig tudja kísérni a vezetőt a fejlődésben az elköteleződéstől a készségek fejlesztésén és a gyakorlati alkalmazáson át a vezető felelősségvállalásáig azért, hogy a tanultakat beépíti és használja a napi munkája során. Kránitz Évával, a Personnel Decisions International (PDI) tanácsadójával és coach-ával a coaching módszerekről és az ebben rejlő lehetőségekről beszélgettünk.

- Ön tanult az Egyesült Államokban, és foglalkozik a környező országok vezetőinek coacholásával is. Milyen tipikus problémák esetén kérnek coachingot e térség vezetői? Van-e valamilyen sajátos probléma, ami kifejezetten a magyar döntéshozókra jellemző?

- Az elmúlt években több száz magyar, orosz, szerb, román, szlovák és nyugat-európai vezető készségértékelését és fejlesztését végeztük. Általában azzal keresnek meg bennünket, hogy nézzük meg, az elvárásokhoz képest a vezetőknek mik az erősségeik és fejlesztendő területeik.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: