Hol pihennek az igazi milliárdosok - lenyűgöző képek

Pénzcentrum2009. március 21. 08:00

Az IKEA-alapító Provance, az orosz milliárdosok a tengerpart szerelmesei A leggazdagabbaknak mindenből exkluzív luxus dukál. Van itt síparadicsom, magángép, skót kastély és velencei villa is. Milliárdosok játszóterei, Soros Györgytől Bill Gatesig.

 

Az nem lehet, hogy a világ leggazdagabb emberei egy szimpla szállodácskában, vagy unalmas otthonukban pihenjék ki magukat. A pénzszórás sohasem állhat meg, íme a multimilliárdosok játszóterei.

 

Mikhail Prokhorov, az orosz bányacézár nem titkolja: a hideg moszkvai éghajlat helyett szívesebben lazít inkább a trópusokon. Tavaly például a Bahamákon töltötte a szilvesztert, barátai társaságában. Egy interjúban elmondta: "Az elmúlt években mindig valamelyik síparadicsomban ünnepeltünk, de most inkább valami melegebb helyre vágytam."

 

Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója Franciaországot kedveli, jelszava: Bor, Mámor, Provance. Ezért is vette ezt a Provance-i szőlőbirtokot, amelyen annyi szőlő terem, hogy abból évente 16 ezer hordónyi bor készül.

 

Ted Turner, az amerikai médiacézár a vadabb környezetet kedveli. Mivel nagy vadász és környezetbarát hírében áll, legszívesebben a Sziklás hegységben tölti szabadidejét, 600 ezer hektáros birtokán. Állítólag a farm központjában található ház verandájáról olyan a naplemente, mint sehol máshol a világon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Steve Case, az AOL telekommunikációs cég alapítója a Kajmán-szigeteket kedveli. Szerinte a legjobb hely az itteni Ritz Hotel, amelynek épületében saját apartmanja is van. Minden lakáshoz külön úszómedence, örökös golfklub-tagság, és teniszpálya-bérlet is jár.

 

Suleiman Kerimov, egy másik orosz bánya-és olajmágnás a francia riviérán tud igazán elszakadni a hétköznapoktól. Itt ünnepelte negyvenedik születésnapját is, ahol Christina Aguilera és Shakira is fellépett, egyenként 1,1 millió dollárért (244 millió forint). De nem csak a mókáról szól itt az élet: Kerimovnak a tengerparttól nem messze sikerült eltalálnia egy út menti fát autójával, ami történetesen egy Ferrari Enzo volt.

Soros György, Bill Gates és a Harry Potter írója

Címkék: