További leépítések a mobilóriásnál!

Pénzcentrum2009. március 17. 13:00

Kedden a Nokia bejelentette, hogy világszerte mintegy 1700 alkalmazottjától válik meg a következő hónapokban, alig egy hónappal a finnországi leépítések után.

A válság a mobil kommunikációs iparágat sem hagyta érintetlenül, hiszen a kereslet ebben az iparágban is jelentős csökkenést mutat. Ennek folyományaként a világ vezető mobiltelefon gyártója, a finn Nokia januárban közölte, hogy több mint 700 millió eurós költségcsökkentésre szorul a kieső kereslet árbevételek miatt.

A létszámleépítés bejelentésének hatására a reggel a cég részvényei közel három százalékot estek - írja a Reuters hírügynökség.

A februári Mobile World Congress nevű nemzetközi konferencián az iparág szakértői elmondták az idei évre vonatkozó kilátásokat, mely szerint a válság várhatóan két irányban hat majd az üzletágra: egyrészt csökkenhetnek a telefonok - főleg a prémium készülékek- árai, másrészt a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy környezetbarát működésű sőt, újrahasznosított anyagokból gyártott telefonokat dobjanak piacra.

Címkék:
nokia részvény,