Mit keresett az APEH a Lakásvásáron?

Pénzcentrum2009. március 10. 16:30

Folyamatosan talpon voltak az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának munkatársai, akik a pénteki standnyitástól a vasárnap esti zárásig válaszoltak a 14-dik Lakásvásárra kilátogatók kérdéseire. Az APEH második alkalommal volt jelen a Lakásvásáron.

Az ügyfélszolgálati munkatársak leggyakrabban az "eladnám újat vennék" típusú kérdésekből eredő adózási, illetékfizetési információkra adtak választ. Szóba került az is, hogy mit kell tenni a bérbeadáskor, illetve örökléskor, hogyan jár el adótudatosan az ember.

A leendő ingatlantulajdonosok, vagy épp lakáscsere előtt álló érdeklődők mellett az APEH standját a Lakásvásár kiállítói is bombázták szinte ugyanazokkal a kérdésekkel, amelyek a magánszemélyeket is érdekelték.

A SYMA Sport- és Rendezvénycsarnokban 140 kiállító vonultatta fel termékeit (ingatlanforgalmazók, pénzintézetek). A látogatók legalább 100 ezer ajánlatból válogathattak. De a szervezők értékelték az ingatlanpiaci helyzetet jogi kérdésekkel fűszerezve, és a társasházi közösségek életét befolyásoló kérdések is terítékre kerültek.

Címkék: